5 στόχοι για ένα υγιεινό και ασφαλές 2021

 


Τη χρονιά που πέρασε, καταλάβαμε περισσότερο από ποτέ πόσο χρειάζεται να προστατέψουμε την υγεία και το ανοσοποιητικό μας, να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να διατηρήσουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία ως προτεραιότητα.

Αυτό έθεσε τα θεμέλια για νέους στόχους, ίσως πιο ολοκληρωμένους και πιο σημαντικούς από αυτούς που βάζαμε τα προηγούμενα χρόνια, με επίκεντρο τη συνολική μας υγεία. Γιατί όσο παραμένουμε κερδισμένοι στο κομμάτι της υγείας, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να κατακτήσουμε οποιοδήποτε άλλο στόχο ή όνειρο ζωής.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από τα βασικά, και θέτουμε σε προτεραιότητα τα παρακάτω 5 σημεία, για ένα υγιές, πρώτα απ’ όλα, και ελπιδοφόρο 2021.

Ενυδάτωση
Η επαρκής κατανάλωση νερού καθημερινά είναι άκρως σημαντική για πολλούς λόγους: για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, για τη λίπανση των αρθρώσεων, για την πρόληψη λοιμώξεων, για τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, αλλά και για τη σωστή λειτουργία των οργάνων. Όσο πιο καλά ενυδατωμένοι είμαστε, τόσο βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου μας, αλλά και η διάθεση και η γνωστική λειτουργία, ενώ ρόλο παίζει και η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε. Το φιλτραρισμένο νερό στην καθημερινότητά μας μπορεί να μειώσει την πιθανότητα κάποιων ειδών καρκίνου, αφού το φίλτρο αφαιρεί το χλώριο, τα υποπροϊόντα του και επιβλαβείς ρύπους από το πόσιμο νερό. Αυτό σημαίνει ότι και τα προϊόντα που παρασκευάζονται με φιλτραρισμένο νερό υπερέχουν σε θρεπτική αξία, γι’ αυτό και η
SpeltaOrganics έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του φιλτραρισμένου νερού στην παρασκευή των ψωμιών, με το ειδικό σύστημα καθαρισμού του νερού με την τεχνολογία «Μεμβρανώδης ενεργός άνθρακας» IAM, η οποία θεωρείται κορυφαία στονκαθαρισμό νερού (δείτε περισσότερα εδώ). https://www.spelta.gr/index.php/blog/18-filtrarismeno-nero

Διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για καλύτερη υγεία, διάθεση, σωματική, ακόμη και ψυχική κατάσταση. Καταπολεμήστε τις ελλείψεις σας, καταναλώνοντας πλήθος φρούτων και λαχανικών καθημερινά, βάλτε πιο πολύ τα όσπρια και τους ξηρούς καρπούς και σπόρους στη ζωή σας, αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και τα αλλαντικά και φέρτε περισσότερο τη φύση στο πιάτο σας. Επιλέγετε πάντα βιολογικά προϊόντα, καθώς είναι απαλλαγμένα από χημικά και επιβλαβείς ουσίες και ταυτόχρονα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και αναζητήστε τα και σε τρόφιμα που δεν είχατε φανταστεί! Όπως τα βιολογικά ψωμάκια
SpeltaOrganics, https://www.spelta.gr/index.php/proionta για την παραγωγή των οποίων επιλέγονται συστατικά χωρίς πρόσθετα λιπασμάτων, ορμονών, χημικών, φυτοφαρμάκων, χωρίς χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου
Βάζουμε σθεναρά φέτος τον στόχο του καλύτερου ύπνου, που θα μας βοηθήσει στην καθημερινή ενέργειά μας, στην αποφυγή του στρες και του αισθήματος κόπωσης, αλλά και σε πιο γερό ανοσοποιητικό. Τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν είναι ο διαλογισμός, η αποφυγή μπλε φωτός και ηλεκτρονικών συσκευών στο δωμάτιο, η δημιουργία μιας ιεροτελεστίας που σας βοηθάει να χαλαρώσετε (όπως ένα ζεστό μπάνιο και χαμηλός φωτισμός) και οι σωστές επιλογές τροφών πριν τον ύπνο. Επιλέξτε τροφές πλούσιες στο αμινοξύ τρυπτοφάνη που έχει ηρεμιστική δράση και βοηθά στην αϋπνία, όπως φιστικοβούτυρο ή λίγο τόφου, μαζί με ψωμάκι 100% Σιτάρι Πολύσπορο για τοστάκι
SpeltaOrganics, https://www.spelta.gr/index.php/proionta/100-sitari-polisporo-psomi-gia-tostaki-detail το οποίο περιέχει ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο, σπόρους επίσης πλούσιους στο απαραίτητο αυτό για τη χαλάρωσή μας αμινοξύ.

Εκτόνωση
Η κίνηση, η φυσική άσκηση και οποιαδήποτε δραστηριότητα απολαμβάνετε (χορός, άθλημα, περπάτημα κ.ο.κ.) είναι ένας σημαντικός τρόπος να ενεργοποιήσετε τον οργανισμό σας, να αποκτήσετε ενέργεια, να χάσετε λίπος, να εκτονωθείτε και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας! Βρείτε το είδος δραστηριότητας που σας βοηθά να αποφορτιστείτε, να διώχνετε το στρες και να αισθάνεστε καλύτερα και ξεκινήστε το ή βάλτε στόχο να το κάνετε πιο συχνά μέσα στο 2021.

Πρόληψη
Οι προληπτικές εξετάσεις αναλόγως την ηλικία και τις παθήσεις, μπορούν να σώσουν ζωές, να βελτιώσουν τη ζωή μας και να κρατήσουν τον οργανισμό μας γερό και δυνατό. Μην αμελείτε το ετήσιο τσεκ-απ που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος και ούρων, έλεγχο του θυρεοειδούς, μαστογραφία για τις γυναίκες άνω των 40, έλεγχο προστάτη για τους άντρες, προληπτική κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση μετά τα 50, καρδιολογικό έλεγχο και φυσικά παρακολούθηση των χρόνιων παθήσεων για όσους πάσχουν.

Εξασφαλίζοντας τον έλεγχο σε όλα τα παραπάνω, το 2021 θα κυλήσει με υγεία, η οποία είναι η πρώτη και πιο βασική προϋπόθεση για να κατακτήσουμε στη συνέχεια τα όνειρά μας!


powered by social2s